Γιατί είναι χρήσιμος ένας Inverter;

Ο Inverter είναι το «μυαλό» ενός ηλιακού συστήματος, καθώς το προστατεύει από βραχυκυκλώματα και διαρροές γειώνοντας το, ενώ ταυτόχρονα συλλέγει όλα τα στοιχεία της λειτουργίας του.

Γιατί είναι χρήσιμος ένας Inverter;

Στην αδιάκοπη αναζήτηση οικονομικής βιώσιμης ενέργειας, τη μεγαλύτερη προοπτική, σίγουρα, την έχει ο ήλιος. Θεωρητικά, ο ήλιος μπορεί να παρέχει ενέργεια για όλες τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του πλανήτη, όλο το χρόνο. Η πρόκληση είναι να βρούμε τον τρόπο και τη μέθοδο να αντλήσουμε όλη αυτή την ενέργεια με το αποδοτικότερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Ένα σημαντικό κομμάτι για τις σημερινές μεθόδους συλλογής ηλιακής ενέργειας είναι ο Solar Inverter. Η δουλειά του είναι να μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγουν τα ηλιακά πάνελ, σε εναλλασσόμενο, που είναι το ρεύμα που χρησιμοποιούν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές. Συνεπώς, χωρίς τους Inverters, η ενέργεια που συγκεντρώνουν τα ηλιακά πάνελ θα ήταν άχρηστη.

Επιπλέον, ο Inverter είναι το «μυαλό» ενός ηλιακού συστήματος, καθώς το προστατεύει από βραχυκυκλώματα και διαρροές γειώνοντας το, ενώ ταυτόχρονα συλλέγει όλα τα στοιχεία της λειτουργίας του. Αν υπάρξει πρόβλημα με το σύστημα γενικά, ή με ένα συγκεκριμένο ηλιακό πάνελ, ο Inverter μπορεί να το εντοπίσει και να ενημερώσει μέσω ειδοποιήσεων σε σχετικό software.

Ακόμα μια σημαντική δουλειά που κάνει ένας Solar inverter είναι να ελαττώσει την απώλεια ενέργειας κατά την πορεία της από τα ηλιακά panels στο σπίτι ή το γραφείο. Όσο πιο αποτελεσματικός είναι ο Inverter, τόσο λιγότερες είναι οι απώλειες στο παραγόμενο ρεύμα, μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος του συστήματος.

Η Tescom Hellas διαθέτει μια σειρά εξαιρετικά αποδοτικών μονοφασικών και τριφασικών Solar Inverters, με τα κορυφαία μοντέλα της να έχουν τη μεγαλύτερη απόδοση στην αγορά (ως 98,9%), συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για οικιακές και επαγγελματικές λύσεις.

Επισκεφθείτε την ενότητα Solar Inverters και ανακαλύψτε τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους.