Login

* Για να λάβετε τα προσωπικά στοιχεία σύνδεσης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Προϊόντα
Θέση εργασίας

Νέες ευκαιρίες καρίερας στην Tescom Hellas! Περισσότερα →

Συχνές Ερωτήσεις

 • Δημοφιλή
 • UPS
 • Racks
 • STS
 • AVR
 • Υπηρεσίες
 • Μπαταρίες
 • Γενικά
  • Τι είναι το UPS;

   Το UPS (Uninterruptible Power Supply) είναι μια συσκευή που παρέχει αδιάλειπτη ηλεκτρική ενέργεια στον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό (φορτίο), σε περίπτωση αυξομειώσεων της τάσης ή ολικής διακοπής του ρεύματος. Προσφέρει, έτσι, στο συνδεδεμένο φορτίο ασφάλεια και αυτονομία χρήσης.

  • Τι ισχύος πρέπει να είναι το UPS που θα διαλέξω;

   Για την επιλογή UPS κατάλληλης ισχύος τα βήματα είναι απλά:

   1. Συμβουλευτείτε τις ενδείξεις τροφοδοσίας κάθε μίας συσκευής που θέλετε να προστατεύσετε/υποστηρίξετε, εντοπίστε την ισχύ αυτής σε VA και βρείτε το άθροισμα της ισχύος όλων των συσκευών μαζί. Αν η ισχύς αναγράφεται σε Watt ή σε Amperes, τότε μπορείτε εύκολα να την μετατρέψετε σε VA, με τους εξής τύπους: VA = 1,43W ( όταν δίνονται τα Watt) VA = 230 x A (όταν δίνονται τα Amperes)

   2. Επιλέξτε ένα UPS με 30% τουλάχιστον μεγαλύτερη ισχύ από την ισχύ των φορτίων προς υποστήριξη, ώστε να εξασφαλίσετε σίγουρη προστασία.

  • Τι χρόνο αυτονομίας προσφέρει το UPS στον εξοπλισμό μου;

   Ο χρόνος αυτονομίας αφορά στο διάστημα που παρέχεται από το UPS για να σώσετε τα δεδομένα σας και να απενεργοποιήσετε τις συσκευές σας, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η παροχή ενέργειας/η τροφοδοσία από αυτό/το UPS. Ο χρόνος αυτονομίας κάθε UPS αναγράφεται σε όλα τα προϊόντα της Tescom Hellas και για την κατανόησή του, αρκεί να εξηγήσουμε το παρακάτω παράδειγμα:

   Έστω UPS 1000 VA με αυτονομία έως 10 λεπτά (50% φορτίο). Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ότι το συγκεκριμένο UPS μπορεί να τροφοδοτήσει εξοπλισμό ισχύος 500 VA για 10 λεπτά.

   Σε περιπτώσεις υψηλών απαιτήσεων, ο μέσος χρόνος αυτονομίας που παρέχει το UPS μπορεί να ενισχυθεί με την προσθήκη μπαταριών και επιπλέον ερμαρίου συσσωρευτών.

  • UPS ή πολύπριζα προστασίας (surge arresters); Ποια η διαφορά τους;

   Τα πολύπριζα προστασίας ή αλλιώς surge arresters, διαφυλάττουν τον εξοπλισμό σου από εξάρσεις της τάσης, δηλαδή αιχμές ή υπερτάσεις. Αδυνατούν, όμως, να τον προστατεύσουν από υποτάσεις και ολικές πτώσεις δικτύου, δεν προσφέρουν αυτονομία μιας και δεν έχουν συσσωρευτές, δεν διαθέτουν σταθεροποιητή τάσης και τέλος δε φιλτράρουν τους θορύβους. Τόσο τα UPS όσο και τα πολύπριζα προστασίας απευθύνονται σε διαφορετικές ανάγκες προστασίας των συσκευών σου.

  • Τι πληροφορίες/ενδείξεις μου παρέχει το UPS;

   Ανάλογα με τον τύπο του, ένα UPS μπορεί να σας ενημερώνει για τα παρακάτω:

   • Κατάσταση μπαταρίας και επίπεδο φόρτισης
   • Τάση εισόδου και εξόδου
   • Διακυμάνσεις στην τάση
   • Ανάγκη για αλλαγή μπαταρίας
   • Βλάβη στο UPS

   Οι παραπάνω πληροφορίες κοινοποιούνται από το UPS μέσω φωτεινών ενδείξεων ή ηχητικών προειδοποιήσεων.

  • Από τι προστατεύει ένα UPS;

   Ανάλογα με τον τύπο του, κάθε UPS είναι σχεδιασμένο να προστατεύει τα φορτία σας από ένα ή περισσότερα προβλήματα, όπως:

   • Απώλεια τροφοδοσίας (διακοπή ρεύματος)
   • Άνοδος της τάσης (βραχυχρόνια ή μακροχρόνια)
   • Μεταβολή συχνότητας τροφοδοσίας (Η αύξηση ή μείωση της συχνότητας της τάσης)
   • Μετάπτωση της τάσης (Η στιγμιαία για nanoseconds διακοπή τροφοδοσίας)
   • Αρμονική παραμόρφωση (Η πολύ μεγάλη παραμόρφωση της τάσης τροφοδοσίας)
   • Πρόκληση ανεπιθύμητου θορύβου (ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές)

  • Πόσο σημαντικό είναι το UPS;

   Οι διακυμάνσεις της τάσης και οι ολικές πτώσεις δικτύου συχνά διακόπτουν την τροφοδοσία (ενέργειας) από την βασική πηγή ρεύματος προς τις ηλεκτρονικές συσκευές (φορτία). Αυτό μπορεί να επιφέρει βλάβες στον εξοπλισμό σας, από την απώλεια σημαντικών δεδομένων μέχρι την καταστροφή συστημάτων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το UPS έχει ως σκοπό την ενεργειακή υποστήριξη του συνδεδεμένου φορτίου μέσω των συσσωρευτών (μπαταριών) του. Παρέχει αυτονομία στις συσκευές μέχρι τον ασφαλή τερματισμό τους, την έναρξη μιας βοηθητικής γεννήτριας ή την επαναφορά του ρεύματος.

  • Ποια κατηγορία UPS να προτιμήσω;

   Ανάλογα με το είδος του φορτίου που θέλετε να προστατεύσετε/υποστηρίξετε και την τάση λειτουργίας του, οι πιο διαδεδομένες κατηγορίες UPS είναι δύο:

   Line-interactive UPS: Ένας τύπος UPS με προσιτό κόστος και ποιότητα στην απόδοση. Ένα Line-interactive UPS παράγει συνήθως προσομοιωμένη ημιτονοειδή τάση, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί το φορτίο σας μέσω του δικτύου, οπότε σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος χρειάζεται κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου μέχρι να τροφοδοτήσει τη συσκευή από την μπαταρία (ο χρόνος αυτός ονομάζεται χρόνος μεταγωγής).

   OnLine UPS: Ο πιο αποδοτικός τύπος UPS. Παράγει καθαρή ημιτονοειδή τάση, ενώ τροφοδοτεί απ’ ευθείας το συνδεδεμένο φορτίο μέσω της μπαταρίας, με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό χρόνο μεταγωγής από το κεντρικό δίκτυο. Προσφέρει ισχυρή σταθεροποίηση τάσης, εξασφαλίζει συνεχή ποιότητα στο ρεύμα που τροφοδοτεί το φορτίο και προστατεύει και τις πιο ευαίσθητες συσκευές σας.

  • Τι εγγύηση διαθέτουν τα UPS;

   Τα UPS όλων των σειρών καλύπτονται από εγγύηση 24 μηνών από την ημερομηνία αγοράς, ενώ οι μπαταρίες από εγγύηση 12 μηνών, εφόσον έχει αποσταλεί κατάλληλα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η φόρμα Εγγύησης (απόκομμα Β) εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς μαζί με αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η έναρξη της εγγύησης των προϊόντων υπολογίζεται από την ημερομηνία πώλησης από την εταιρία μας.

   Η εγγύηση των προϊόντων UPS επιδέχεται τη δυνατότητα επέκτασης για περισσότερα χρόνια, μέσω του συμβολαίου συντήρησης.Τα συμβόλαια συντήρησης δεν επεκτείνουν απλά την εγγύηση των UPS της Tescom Hellas, αλλά ταυτόχρονα σου προσφέρουν μια σειρά από ιδιαίτερα χρήσιμες υπηρεσίες.

   Για περισσότερες πληροφορίες, επισκέψου την ειδική σελίδα μας για τα προϊόντα UPS.

  • Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος για ένα UPS;

   Βάσει τεχνικών προδιαγραφών, το UPS είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 0°C-40°C και σε συνθήκες υγρασίας κάτω από 95%. Για την διασφάλιση, όμως, της μέγιστης απόδοσης και ωφέλιμης ζωής των συσσωρευτών, το UPS συνιστάται να λετουργεί σε θερμοκρασίες δωματίου, δηλαδή μεταξύ 15°C-25°C, σε σταθερή βάση (πχ με χρήση κλιματισμού).

  • Μπορεί ένα σύστημα να κλείσει/κάνει επανεκκίνηση, ενώ είναι συνδεδεμένο με UPS;

   Σε μια τέτοια περίπτωση, ένα από τα παρακάτω δύο σενάρια είναι πιθανά:

   1) Υπερφόρτωση του UPS. Η υπερφόρτωση συνιστά αιτία υπολειτουργίας του UPS. Για να την αποφύγεις, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον απαιτούμενο χρόνο πλήρους φόρτισης του UPS, καθώς και να λαμβάνετε υπόψην τις φωτεινές ενδείξεις ή ηχητικές προειδοποιήσεις που ενεργοποιούνται σε περίπτωση υπερφόρτωσης, ώστε να συμβουλευτείτε το τεχνικό τμήμα. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να επιλέγετε UPS κατάλληλων προδιαγραφών για τα φορτία που θέλετε να υποστηρίξετε και να συμβουλεύστε τη γνώμη ειδικών.

   2) Εκφόρτιση συσσωρευτών (μπαταριών) του UPS. Πολλές φορές, το UPS χρησιμοποιεί την ενσωματωμένη μπαταρία σαν φορτίο για την σταθεροποίηση της παρεχόμενης τάσης, πράγμα που συνεπάγεται την μείωση της διάρκειας ζωής των συσσωρευτών του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το UPS να παρέχει λίγα λεπτά αυτονομίας στις συσκευές σας, και έτσι αυτές να απενεργοποιούνται μετά απο την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος. Είναι σημαντικό να φορτίσετε το UPS για 8-9 ώρες πριν την πρώτη χρήση του και να το επαναφορτίζετε για 4-6 ώρες, προκειμένου την ανάκτηση του 90% του φορτίου του. Ακόμη, μετά από πλήρη εκφόρτιση των μπαταριών, αυτές πρέπει να επαναφορτίζονται λίαν συντόμως, ειδάλλως ενδέχεται κίνδυνος μείωσης της ωφέλιμης ζωής τους.

  • Πρέπει να απενεργοποιώ το UPS;

   Όλες οι σειρές προϊόντων UPS της Tescom Hellas είναι σχεδιασμένες να υποστηρίζουν και να προστατεύουν τα φορτία σου αδιάκοπα, 24 ώρες το 24ωρο για όλο το χρόνο, χωρίς να υπάρχει ανάγκη απενεργοποίησης.

  • Ποιος είναι ο μέσος χρόνος ζωής των συσσωρευτών του UPS;

   Η αναμενόμενη διάρκεια ζωής των συσσωρευτών του UPS εξαρτάται από την χρήση και το περιβάλλον εγκατάστασής του (πχ θερμοκρασία και υγρασία).

   Κάθε απόκλιση της τάξης των 10°C από τα προτεινόμενα όρια λειτουργίας του UPS (15°C — 25°C), σημαίνει υποδιπλασιασμός του χρόνου ζωής των συσσωρευτών του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η παράμετρος αυτή θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψην προκειμένου:

   A) την επιλογή ενός κατάλληλου UPS με μεγαλύτερη αναμενόμενη διάρκεια ζωής, ή

   B) την αλλαγή των συνθηκών του περιβάλλοντος εγκατάστασης (πχ δημιουργία εξαερισμού) για την δυνατότητα χρήσης συσσωρευτών με μικρότερη διάρκεια ζωής.

   Συστήνεται η αντικατάσταση των συσσωρευτών του UPS κάθε 3 χρόνια.

  • Ποιoς είναι ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης των συσσωρευτών του UPS;

   Πριν την πρώτη χρήση του UPS, συνιστάται η φόρτιση των συσσωρευτών του για 8 ώρες τουλάχιστον. Μετά την πρώτη χρήση, ο απαιτούμενος χρόνος πλήρους φόρτισης αγγίζει κατά μέσο όρο τις 4-6 ώρες ανάλογα με την χωρητικότητα των συσσωρευτών.

  • Τι επίπεδα θορύβου παράγει ένα UPS;

   Τα UPS της Tescom είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να παράγουν τα μικρότερα δυνατά decibel για την σωστή και παράλληλα διακριτική λειτουργία τους σε χώρους με ανθρώπινη παρουσία.

  • Ποια είναι η απόσταση που πρέπει να τηρείται ανάμεσα στο UPS και τα Συστήματα Επεξεργασίας Δεδομένων;

   Συνήθως τα UPS και ειδικότερα αυτά που λειτουργούν σε υψηλές συχνότητες, προκαλούν ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές. Οι παρεμβολές αυτές εμφανίζονται στα καλώδια είσοδου και εξόδου, μεταφέρονται με ηλεκτρική επαφή και οδεύουν στο υπόλοιπο ηλεκτρικό δίκτυο. Ο ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος, επίσης, ακτινοβολείται δημιουργώντας παρεμβολές σε άλλα, γειτονικά συνήθως, λειτουργούντα μηχανήματα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να τηρείται μια απόσταση ανάμεσα στο UPS και στα συστήματα επεξεργασίας δεδομένων. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται και σε πιο ευαίσθητες συσκευές, όπως τα ιατρικά μηχανήματα.

  • Από ποιον πραγματοποιείται η εγκατάσταση του UPS;

   Οι μικρότερες μονάδες UPS με δυνατότητα απευθείας σύνδεσης στο δίκτυο της ΔΕΗ δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία και η εγκατάσταση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον καθένα σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στα εγχειρίδια χρήσης (user manual) και τα οποία συνοδεύουν τα προσφερόμενα ups της εταιρείας μας. Τα μεγαλύτερα UPS απαιτούν για την εγκατάσταση τους εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να διαθέτει και την αντίστοιχη πιστοποίηση.

  • Ποιες συσκευές μπορώ να υποστηρίξω με το UPS;

   Τα UPS αποτελούν ιδανική λύση για την υποστήριξη εξοπλισμού οικίας, γραφείου και βιομηχανίας. Προσφέρουν πλήρη κάλυψη σε συσκευές που ποικίλουν από H/Y και routers-modems, μέχρι κρίσιμα φορτία όπως ιατρικός εξοπλισμός, εξοπλισμός εργαστηρίων και data centers.

  • Τι είναι οι Καμπίνες (Racks);

   Τα racks είναι ο ιδανικός χώρος για την τοποθέτηση και την αποθήκευση του παθητικού (patch panel, patch cords, καλώδια) και ενεργού τηλεπικοινωνιακού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας (server, pc, UPS, hub, router, modem). Η ειδική κατασκευή εξασφαλίζει την εύκολη πρόσβαση και διαχείριση του εξοπλισμού σας, προστατεύει τον εξοπλισμό σας από φθορές και διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του στον χώρο σας. Η χρήση τους συνιστάται τόσο σε επαγγελματικούς (επιχειρήσεις, βιομηχανίες) όσο και σε οικιακούς χώρους.

  • Τι εγγύηση διαθέτουν οι Καμπίνες (Racks);

   Τα racks όλων των σειρών καλύπτονται από εγγύηση 5 ετών από την ημερομηνία αγοράς, τα συνοδευτικά τους αξεσουάρ από εγγύηση 8 ετών, ενώ οι ανεμιστήρες και τα πολύπριζα από εγγύηση 12 μηνών από την ημερομηνία αγοράς, εφόσον έχει αποσταλεί κατάλληλα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η φόρμα Εγγύησης εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς μαζί με αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς.

   Σε κάθε άλλη περίπτωση, η έναρξη της εγγύησης των προϊόντων υπολογίζεται από την ημερομηνία πώλησης από την εταιρία μας.

   Για περισσότερες πληροφορίες σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της Tescom Hellas.

  • Τι είναι η Συσκευή Αυτόματης Μεταγωγής (STS);

   Η Συσκευή Αυτόματης Μεταγωγής (Source Tranfer Switch- STS) τροφοδοτεί τα φορτία σας αδιάκοπα μέσω της εναλλαγής μεταξύ δύο πηγών ενέργειας: της κύριας γραμμής και τη γραμμής ανάγκης.

   Πιο συγκεκριμένα, το STS ορίζει μια βασική πηγή τροφοδοσίας για τις συσκευές σας, βασισμένη στις προτιμήσεις σας, και σε περίπτωση εντοπισμού διαταραχών σε αυτή αλλάζει αυτόματα την παροχή ρεύματος στη γραμμή ανάγκης μέχρι την αποκατάσταση της λειτουργίας της πρώτης. Ο χρόνος μεταγωγής είναι μηδαμινός. Το STS διαθέτει, ακόμη, σύστημα προστασίας από υπερφόρτιση και βραχυκυκλώματα.

  • Tι εγγύηση διαθέτουν οι Συσκευές Αυτόματης Μεταγωγής (STS);

   Οι Συσκευές Αυτόματης Μεταγωγής (STS) συνοδεύονται από εγγύηση 12 μηνών από την ημερομηνία αγοράς, εφόσον έχει αποσταλεί κατάλληλα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η φόρμα Εγγύησης (απόκομμα Β) εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς μαζί με αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς.

   Σε κάθε αντίθετη περίπτωση η έναρξη της εγγύησης των προϊόντων υπολογίζεται από την ημερομηνία πώλησης από την εταιρία μας.

  • Τι είναι o Αυτόματος Σταθεροποιητής Τάσης (AVR); Σε τι διαφέρει από το UPS;

   Ο Αυτόματος Σταθεροποιητής Τάσης (AVR) είναι μια συσκευή που διατηρεί την τάση του εξοπλισμού σας σταθερή. Φιλτράροντας το εισερχόμενο ρεύμα, ο Σταθεροποιητής Τάσης εξομαλύνει τις διακυμάνσεις της τάσης, φροντίζοντας για την ποιότητα του ρεύματος που φτάνει στις συσκευές σας, ενώ παράλληλα φιλτράρει τους θορύβους.

   Τόσο τα AVR όσο και τα UPS αποτελούν συστήματα εξαιρετικής σημασίας για την ενεργειακή υποστήριξη των συσκευών σας. Βασική διαφορά των AVR από τα UPS είναι η έλλειψη συσσωρευτών που παρέχουν στον εξοπλισμό σας αυτονομία σε περίπτωση ολικής διακοπής του ρεύματος.

  • Τι εγγύηση διαθέτουν οι Αυτόματοι Σταθεροποιητές Τάσης (AVR);

   Τα AVR όλων των σειρών καλύπτονται από εγγύηση 24 μηνών από την ημερομηνία αγοράς, εφόσον έχει αποσταλεί κατάλληλα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η φόρμα Εγγύησης (απόκομμα Β) εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς μαζί με αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η έναρξη της εγγύησης των προϊόντων υπολογίζεται από την ημερομηνία πώλησης από την εταιρία μας.

  • Τι είναι οι μπαταρίες μολύβδου VRLA τεχνολογίας AGM;

   Οι μπαταρίες μολύβδου VRLA τεχνολογίας AGM αποτελούν μια συνήθη κατηγορία επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Η χρήση τους συναντάται ευρέως, με ιδιαίτερη έμφαση στα συστημάτα αδιάλειπτης ενέργειας όπως τα UPS.

   Οι μπαταρίες VRLA τεχνολογίας AGM καλύπτουν τόσο απλές όσο και άκρως απαιτητικές ανάγκες. Ενδεικτικά, τις βρίσκουμε σε εφαρμογές εκκίνησης, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, φωτοβολταϊκά, συναγερμούς, ηλεκτροκίνητα παιχνίδια, ηλεκτρικά ποδήλατα, αναπηρικά καροτσάκια, ταμειακές μηχανές, σκουπάκια, ιατρικά μηχανήματα και εγκαταστάσεις, κ.α.

  • Τι εγγύηση διαθέτουν οι μπαταρίες μολύβδου VRLA τεχνολογίας AGM;

   Η εγγύηση των μπαταριών VRLA διαφοροποιείται ανά σειρά προτίμησης. Οι μπαταρίες των 28 Ah και κάτω καλύπτονται από εγγύηση 12 μηνών από την ημερομηνία αγοράς, ενώ οι μπαταρίες άνω των 33 Ah συνοδεύονται από εγγύηση 24 μηνών, εφόσον έχει αποσταλεί κατάλληλα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η φόρμα Εγγύησης εντός 10 ημερών από την ημερομηνία αγοράς μαζί με αντίγραφο του τιμολογίου αγοράς.

   Σε κάθε άλλη περίπτωση, η έναρξη της εγγύησης των προϊόντων υπολογίζεται από την ημερομηνία πώλησης από την εταιρία μας.

   Για περισσότερες πληροφορίες σας παροτρύνουμε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό της Tescom Hellas.