Tι είναι τα Rack Enclosures / Eρμάρια 19”

Που χρησιμοποιούνται τα Rack Enclosures και πως προστατεύουν τον εξοπλισμό σας

Οι καμπίνες – racks είναι οι ειδικές μεταλλικές κατασκευές τυποποιημένων ερμαριών 19”, που χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση και την αποθήκευση του παθητικού (patch panel, patch cords, καλώδια) και ενεργού τηλεπικοινωνιακού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού σας όπως server, pc, hub, router, modem, τηλεφωνικό κέντρο, καταγραφικά καμερών, συστήματα συναγερμών UPS κ.α.

Η ειδική κατασκευή τους, σας δίνει εύκολη πρόσβαση και εξασφαλίζει την ασφαλή διαχείριση του εξοπλισμού σας όπως και την προστασία του από υψηλές θερμοκρασίες, σκόνη και φθορές διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των συσκευών στον χώρο σας. Η χρήση τους συνιστάται τόσο σε επαγγελματικούς (επιχειρήσεις, βιομηχανίες) όσο και σε οικιακούς χώρους.

Τα rack cabinets συνιστώνται για φορτία μεγαλύτερα των 2kW, επειδή απομονώνουν τα θερμά και κρύα ρεύματα αέρα και προωθούν την κατάλληλη ροή του για την ψύξη του εξοπλισμού.

Ο εργονομικός σχεδιασμός των racks enclosures με χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν, είναι πολύ σημαντικός καθώς τα καθιστά ακόμα πιο χρηστικά και λειτουργικά. Οι μαζικές είσοδοι καλωδίων σε διάφορα σημεία τους, είτε στην οροφή είτε στη βάση των racks, οι κλειδαριές ασφαλείας των θυρών, που διασφαλίζουν τον εξοπλισμό σε ανοικτούς χώρους γραφείων ή σε δωμάτια διακομιστών (server rooms) και η δυνατότητα αφαίρεσης των πάνελς για ευκολότερη πρόσβαση στον εξοπλισμό, το φορτίο του εξοπλισμού που μπορούν να φιλοξενήσουν το βάθος τους, η ταχύτητα απομάκρυνσης του θερμού αέρα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν τα συγκεκριμένα προϊόντων.

Μάθετε περισσότερα για το πως να επιλέξετε το σωστό Rack – Enclosure εδώ.