Ενεργειακά αυτόνομα κτήρια και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας

Βρισκόμαστε στην εποχή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο που ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Ενεργειακά αυτόνομα κτήρια και αδιάλειπτη παροχή ενέργειας

Η ενεργειακή αυτονομία και οι τρόποι που μπορεί να επιτευχθεί, είναι ένα θέμα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους επαγγελματίες και ιδιώτες. Βρισκόμαστε στην εποχή που η τεχνολογία έχει εξελιχθεί σε σημείο που ένα ενεργειακά αυτόνομο κτήριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τα ενεργειακά αυτόνομα κτήρια, είναι «πράσινα», εξοικονομούν χρήματα, και δεν εξαρτώνται από αναπάντεχες διακυμάνσεις σε κόστη και ποιότητα παροχών.

Μελέτη και σχεδιασμός Πριν από οποιαδήποτε επένδυση, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν με ακρίβεια οι ενεργειακές ανάγκες του κτηρίου, υπολογίζοντας και ένα ικανό πλεόνασμα για πιθανές προσθήκες ή αναβαθμίσεις στο μέλλον. Εκτός από το σχεδιασμό της βασικής μεθόδου παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκά Panels, ανεμογεννήτριες κλπ.) πρέπει να υπολογιστεί και η εγκατάσταση μιας σειρά συσκευών που θα αποθηκεύει, θα μετατρέπει και θα εγγυάται τη συνεχή παροχή ενέργειας στο αυτόνομο κτήριο.

Solar Inverter Η δουλειά του είναι να μετατρέπει το συνεχές ρεύμα που παράγουν τα ηλιακά πάνελ, σε εναλλασσόμενο, που είναι το ρεύμα που χρησιμοποιούν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές. Επιπλέον, ο Inverter είναι το «μυαλό» ενός ηλιακού συστήματος, καθώς το προστατεύει από βραχυκυκλώματα και διαρροές γειώνοντας το, ενώ ταυτόχρονα συλλέγει όλα τα στοιχεία της λειτουργίας του. Αν υπάρξει πρόβλημα με το σύστημα γενικά, ή με ένα συγκεκριμένο ηλιακό πάνελ, ο Inverter μπορεί να το εντοπίσει και να ενημερώσει μέσω ειδοποιήσεων σε σχετικό software.

Μπαταρία Η αποθήκευση της ενέργειας που παράγει ένα αυτόνομο κτήριο, εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία του. Όταν οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να παραχθεί ενέργεια (σκοτάδι, νηνεμία κλπ.), η παροχή ρεύματος γίνεται από τις μπαταρίες μας. Ο χρόνος που δίνουν ρεύμα οι μπαταρίες στο κτήριό μας, εξαρτάται από την ποσότητα και το επίπεδο φόρτισης τους.

Υβριδικό UPS Εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία των ηλεκτρικών συσκευών αν υπάρξει πτώση στην κεντρική παροχή όπως ένα standard UPS, με τη σημαντική διαφορά ότι μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε πηγή ρεύματος. Αυτό καθιστά το υβριδικό UPS ιδανικό για ένα αυτόνομο κτήριο που πιθανότατα χρησιμοποιεί φωτοβολταϊκά πάνελ, ανεμογεννήτριες ή ακόμα και γεννήτριες Diesel. To υβριδικό UPS ελέγχει διαρκώς τις πηγές του και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, ρυθμίζει την κατανάλωση χρησιμοποιώντας την οικονομικότερη επιλογή.

Γεννήτρια Είτε χρησιμοποιείται σαν βασική παροχή, είτε σαν εφεδρική λύση, η γεννήτρια είναι εξαιρετικά αξιόπιστη και αποτελεσματική πηγή ενέργειας. Μια Industrial-grade γεννήτρια diesel μπορεί να παράγει ρεύμα αδιάκοπα για πάρα πολλές ώρες, ακόμα και ημέρες. Ο κινητήρας και το σύστημα ελέγχου καθορίζουν πόσο αξιόπιστη και ποιοτική είναι μια γεννήτρια.

H Tescom Hellas προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για ενεργειακά αυτόνομα κτήρια με On-grid και Off-grid Solar Inverters, εξαιρετικής ποιότητας VRLA και Gel μπαταρίες με χιλιάδες κύκλους φόρτισης και μεγάλη διάρκεια ζωής, αξιόπιστα και έξυπνα υβριδικά UPS με απομακρυσμένη διαχείριση και μοναδικά χαρακτηριστικά και Industrial-grade γεννήτριες Diesel με κινητήρες από τους κορυφαίους διεθνείς οίκους και σύστημα ελέγχου Tescom.